Tour kan wel doorgaan eind augustus maar EK atletiek moet in dezelfde periode wel van de kalender
i

BSR Agency

Tour kan wel doorgaan eind augustus maar EK atletiek moet in dezelfde periode wel van de kalender

Martijn Baars • 13:55, 24-04-2020 / Laatste Update: 20:05, 04-01-2024

Het EK atletiek dat eind augustus in Parijs zou worden gehouden, gaan niet door. De huidige coronapandemie maakt het volgens de Franse organisatie onmogelijk om in die periode het toernooi af te werken. Het EK stond gepland van 25 tot en met 30 augustus.

Of het evenement later nog terugkeert op de kalender is niet bekendgemaakt. Opvallend is dat de uitgestelde Tour de France juist op 29 augustus in Nice van start zou moeten gaan, tenzij de omstandigheden dat dus ook nog niet toelaten.

1400 atleten

Voor het EK atletiek, dat werkte met een budget van 17 miljoen euro, was al 50 procent van de tickets verkocht. Aan het toernooi zouden 1400 atleten meedoen.

'Het zat er echt niet in'

"We hebben echt alles geprobeerd", legt Jean Gracia, de voorzitter van het EK, uit. "We hoopten allemaal dat de situatie snel zou verbeteren, helaas is dit niet het geval. We hebben de medische commissie van de Franse atletiekfederatie nog gevraagd om een ​​evaluatie te maken van de maatregelen die genomen moesten worden om het evenement te laten doorgaan. We hebben alle mogelijkheden bestudeerd, waaronder ook het verminderen van het aantal atleten en toeschouwers. Het zat er echt niet in."