Irving en James stelen de show bij winst Cavaliers op Golden State (video)

AFP

Bart van der Wijst • 10:00, 10-06-2017 / Laatste Update: 10:47, 15-01-2024

Golden State Warriors mag zich nog geen kampioen van de NBA noemen. In duel 4 ging Cleveland Cavaliers er na een show voor het thuisspubliek met een 137-116 zege vandoor. Grote mannen namens de thuisploeg waren Kyrie Irving en natuurlijk LeBron James. Door de overwinning van de Cavs wacht er een 5de duel, dat maandagnacht plaatsvindt.

Cleveland begon vol vuur aan het duel, maar werd enigszins geholpen door de arbitrage. Ze kregen 26 vrije worpen in de eerste helft, waarvan er 9 werden gemist. Toch stond er bij de thee een grote tussenstand op het scorebord: 86-68. Dat betekende een record, nog nooit scoorde een team zoveel punten in één helft in de finale. Grote man was Kyrie Irving, die goed was voor 28 punten in de eerste twee kwarten - 40 in totaal.

Eerste nederlaag Golden State in play offs

Door de nederlaag tegen Cleveland, verloren de Warriors pas hun eerste wedstrijd deze play offs. Een van de redenen voor de nederlaag was de off day van sterspeler Stephen Curry. Hij kwam 'slechts' tot 14 punten, waarvan 2 driepunters. Daartegenover stond wederom een puik optreden van Kevin Durant. KD blonk in de eerste drie duels al uit met een score van 30+, en deed dat deze wedstrijd dunnetjes over: 35.

LEBRON JAMES ARE YOU KIDDING ME! #NBAFinals #DefendTheLand pic.twitter.com/Vyb3tgC2lS

— The Fuzz (@TheFuzzNBA) 10 juni 2017

Records na records

De overwinning had Cleveland voor een groot deel te danken aan het duo Irving-James. In totaal waren zij goed voor 71 punten. King James noteerde deze avond zijn 9de triple-double in een NBA-final, wat een record betekende. Hiermee ging hij Magic Johnson voorbij. Dat was overigens niet het enige record. Door 24 driepunters te scoren, verbeterde Cleveland het driepunterrecord in de NBA-finals.

UPDATE: The @cavs set a new #NBAFinals record with 24 3s in one game. pic.twitter.com/N8Rhpwt9T2