'Megacontract basketballer Bosh: 118 miljoen dollar'

'Megacontract basketballer Bosh: 118 miljoen dollar'

10:40, 12-07-2014 / Laatste Update: 11:58, 13-12-2023

MIAMI - Chris Bosh lijkt Miami Heat alsnog trouw te blijven. De basketballer liet onlangs net als LeBron James en Dwyane Wade zijn contract bij Miami ontbinden, maar heeft volgens verschillende Amerikaanse media een nieuwe overeenkomst gesloten. Hij gaat in de komende 5 jaar een slordige 118 miljoen dollar verdienen.

De Srilankaanse regering heeft de rebellen tot dinsdag 08.30 uur Nederlandse tijd gegeven om zich over te geven. De organisatie vreest dat de regering daarna tot harde actie over zal gaan om de Tamil Tijgers te verslaan. HRW vreest voor het lot van tussen de 50.000 en 100.000 burgers die nog in de oorlogszone aanwezig zouden zijn.

De Tamil Tijgers vechten al 37 jaar voor een eigen staat in het noordoosten van het eiland. De strijd kostte al aan tienduizenden mensen het leven. De Srilankaanse regering beweert al maanden dat de rebellen ,,binnenkort'' overwonnen zijn.

Beide partijen hebben internationale mensenrechtenverdragen geschonden en nemen het sinds januari niet meer zo nauw met de veiligheid van burgers, aldus HRW. De LTTE heeft burgers gebruikt als menselijk schild door te verhinderen dat ze het oorlogsgebied konden verlaten. Het regeringsleger heeft dichtbevolkte gebieden ,,lukraak'' gebombardeerd. Sinds januari kwamen daardoor meer dan 4500 burgers om.

HRW roept de Veiligheidsraad op de humanitaire crisis in Sri Lanka op zijn agenda te zetten.