Felle kritiek op VI-heren: 'Nooit geweten dat ze een ruggengraat van smurfensnot hadden'
i

ANP Kippa

Felle kritiek op VI-heren: 'Nooit geweten dat ze een ruggengraat van smurfensnot hadden'

Martijn Baars • 21:11, 17-08-2020 / Laatste Update: 22:12, 05-01-2024

Angela de Jong is weer terug van vakantie en besloot maandag bij haar 1e column sinds terugkomst meteen de heren van Veronica Inside aan te pakken. De tv-recensente schrijft in het AD vaak over alles wat er in de televisiewereld gebeurt en dus kon ook de rel die keurig werd opgelost niet ontbreken.

In het kort: ze walgt van de laffe houding van Rene van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee. Wekenlang hadden ze de grootste ruzie na een compleet mislukte racisme-uitzending, maar toen zenderbaas John de Mol om de hoek kwam kijken, waren ze ineens weer vrienden en zijn ze vanaf september gewoon weer op tv tijdens Veronica Inside. Die houding valt De Jong aan in haar column in het AD.

'Stel kleine kleuters'

'En wat te denken van de anticlimax in de rel rond VI. Nooit geweten dat de ruggengraat van Derksen en Gijp uit smurfensnot bestaat. Je als een stel kleine kleuters verschuilen achter een boze John de Mol, hoe zielig. De zucht naar aandacht is kennelijk groter dan de inhoud van hun boxershort. Dan mag je drie ton weggeven aan het goede doel, maar respect koop je er niet mee.

'Hersenloze tokkies'

Het wordt wel een mooie testcase dit seizoen. Zijn hun fans inderdaad van die hersenloze tokkies die weer gewoon gaan zitten bulderen als Derksen en co grappen maken over hypocriete Gordon, Sylvie Meis en Arie Boomsma, maar iedereen met een kleurtje angstvallig buiten schot houden?

Mijn advies: beperk de sneren tot 2022 lekker tot jezelf, wil je nog enige geloofwaardigheid behouden.'