Dirk van Duijvenbode geeft grote voorsprong uit handen, Jermaine Wattimena zet goede vorm door
Dirk van Duijvenbode en Nathan Aspinall speelden tijdens de Masters ook al tegen elkaar. ©Getty Images

Dirk van Duijvenbode geeft grote voorsprong uit handen, Jermaine Wattimena zet goede vorm door

17:58, 31-03-2024 / Laatste Update: 18:07, 31-03-2024

De Nederlandse darters hebben zondagmiddag wisselende resultaten geboekt in de tweede ronde van de Euro Tour in München. Jermaine Wattimena zette zijn goede vorm door, terwijl twee landgenoten uitgeschakeld werden.

Wattimena is bezig aan een sterke eerste maanden van 2024. De Nederlandse darter uit Westervoort meldde zich bij de laatste zestien in de German Darts Grand Prix. Hij won overtuigend met 6-2 van Stephen Bunting. De Engelsman won eerder dit jaar The Masters en haalde laatst nog een finale van de Players Championship (die hij verloor van Raymond van Barneveld).

Wattimena speelt maandag op Tweede Paasdag in de achtste finales tegen de winnaar van de partij tussen Dave Chisnall en Dimitri van den Bergh. Die wedstrijd is zondagavond nog. Voor twee andere Nederlanders was de middagsessie in München minder succesvol. Richard Veenstra was dichtbij de volgende ronde, maar verloor in een beslissende elfde leg met 6-5 van Josh Rock en is uitgeschakeld.

Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode leek op weg naar een mooie zege op Nathan Aspinall. De Nederlander gooide een goeie wedstrijd en kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. Maar The Asp, donderdag nog finalist van de Premier League Darts-avond in Belfast, won vervolgens vijf legs op rij en trok de zege alsnog naar zich toe: 6-4.

Uitslagen middagsessie Euro Tour München

Ross Smith - Brendan Dolan 6-1
Josh Rock - Richard Veenstra 6-5
Krzysztof Ratajski - Chris Dobey 6-4
Ryan Joyce - Ricardo Pietreczko 6-1
Jermaine Wattimena - Stephen Bunting 6-2
Ryan Searle - Steve Lennon 6-2
Rob Cross - Daryl Gurney 6-2
Nathan Aspinall - Dirk van Duijvenbode 6-4

Andere Nederlanders

Zondagavond komen er nog vier Nederlanders in actie in de tweede ronde van de German Darts Grand Prix. De vier spelen wel tegen elkaar in Nederlandse onderonsjes. Danny Noppert speelt tegen Gian van Veen en Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan is de laatste pot van de Nederlanders.

Programma zondagavond 31 maart (vanaf 19:00 uur):

Michael Smith - Cameron Menzies
Danny Noppert - Gian van Veen
Gerwyn Price - Peter Wright
Luke Humphries - Luke Woodhouse
Damon Heta - Martin Schindler
Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan
Dave Chisnall - Dimitri van den Bergh
Jonny Clayton - Joe Cullen