Lastige loting voor Raymond van Barneveld in Oostenrijk, Michael van Gerwen wacht mogelijk Nederlands onderonsje
Raymond van Barneveld © Getty Images

Lastige loting voor Raymond van Barneveld in Oostenrijk, Michael van Gerwen wacht mogelijk Nederlands onderonsje

17:50, 25-04-2024 / Laatste Update: 13:16, 26-04-2024

Eerst is er donderdagavond nog Premier League Darts in Rotterdam, maar komend weekend staat ook de vijfde Euro Tour van het jaar op het programma. In het Oostenrijkse Graz strijden de beste darters van de wereld om de titel. Raymond van Barneveld kent maar weer eens een lastige loting in de eerste ronde van de Austrian Darts Open.

Voor Van Barneveld begint het toernooi vrijdagavond. Hij neemt het op tegen de Mike De Decker. De Belg staat 40e op de wereldranglijst, terwijl Barney tien plekken hoger staat. De vijfvoudig wereldkampioen nam het in de eerdere vijf Euro Tours al drie keer op tegen Gian van Veen en heeft nu met De Decker weer een sterke tegenstander. Mocht Barney winnen, dan wacht Ross Smith, vorige week nog finalist, in de tweede ronde.

In de eerste ronde komen nog vier andere Nederlanders in actie. Wessel Nijman trapt het toernooi in de middag af tegen Romeo Grbavac uit Kroatië. Jeffrey de Zwaan treft een Tsjech: hij speelt tegen Karel Sedlacek. Richard Veenstra gooit tegen Ricky Evans en Van Veen neemt het op tegen de Portugees José de Sousa.

Michael van Gerwen

De geplaatste spelers komen vanaf zaterdag in actie. Daarbij hoort natuurlijk Michael van Gerwen. Mighty Mike neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van De Zwaan tegen Sedlacek. Ook Danny Noppert treft wellicht een landgenoot. Als Nijman wint van Grbavac, spelen de twee Nederlanders tegen elkaar. Dirk van Duijvenbode speelt tegen de winnaar van Arron Monk tegen Richtie Edhouse.

Gratis te zien

De Austrian Darts Open is vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur live te zien op Viaplay TV (SBS9). De avondsessie in Graz begint om 19.00 uur en is ook gratis en live te volgen op bovengenoemde zender.