Senior Ryder Golf Cup van 2021 mogelijk in Nederland

Senior Ryder Golf Cup van 2021 mogelijk in Nederland

Trevor Wagener • 11:25, 10-10-2017 / Laatste Update: 10:52, 12-12-2023

De Ryder Cup is het grootste en meest aansprekende golfevenement ter wereld. De Amerikaan Dennis Clark won afgelopen de European Senior Tour (voor spelers vanaf 50 jaar). Nu willen de golfoudjes van vroeger óók nog spelen. Zij vragen zich al een tijdje af waarom er nog geen officiële 'Senior' Ryder Cup is.

Goed nieuws voor hen, want David MacLaren - hoogste baas van de Senior Tour - denk dat de 1e editie 5. "100 procent zeker is het nog niet, maar wij zijn erg enthousiast over een Ryder Cup voor de Seniors en onze collega’s van de Champions Tour in Amerika ook."

London hosted 2017 Senior Ryder Cup Championship on August 28. ⛳️ Sponsored by Bentley Hearing & Lexus of London. 👌🏻 https://t.co/Mf710AaEEH

— London SportsXpress (@SportsXpressLON) 6 oktober 2017

3 jaar te gaan

Of die 1e editie in Amerika gaat plaatsvinden of in Europa is nog niet duidelijk. "Het doel was om in 2019 al te beginnen maar dat is helaas niet gelukt. De officiële naam zal waarschijnlijk niet Senior Ryder Cup worden want er zijn wat complicaties bij het gebruik van de naam Ryder Cup, maar de opzet van het toernooi zal helemaal hetzelfde zijn."

Europese golfliefhebbers hopen dat het toernooi in hun continent plaatsvindt. Iets waar MacLaren geen toezeggingen over kan doen. "Daar wordt ook nog over gediscussieerd, maar het ligt heel erg voor de hand om net als in de Ryder Cup Amerika tegen Europa te spelen. De rijke geschiedenis van de Ryder Cup, de tradities van het evenement, daar wil je bij aansluiten. Commercieel denk ik ook dat Europa tegen Amerika de meeste mogelijkheden biedt."

Oranje boven

Volgens hem hoeft Nederland zich niet af te schrijven als organisator van een eventuele Senior Ryder Cup. "Absoluut niet. Het KLM Open wordt hier gespeeld, nu dit toernooi van de Senior Tour. Golfclub The Dutch is ook een European Tour Destination, de band met deze club is heel erg sterk. Ook bij mij persoonlijk, want ik heb de mannen achter The Dutch heel goed leren kennen bij hun bid voor de Ryder Cup.

Ook is hij bij met de Nederlandse fans. "Nederland heeft geen historie in de Ryder Cup, dat is waar, maar er zijn wel veel golfers en als je ziet hoeveel publiek er naar het KLM Open komt, dan weet je dat golf hier heel erg leeft."

Sponsoren

Los van die ambiance weet MacLaren ook dat het maar om 1 ding draait in golf: poen! "Ik snap die gedachte en geld is ook heel belangrijk, daar draait niemand bij de European Tour omheen. Voor de Tour zijn de inkomsten van de Ryder Cup van levensbelang. Maar het gaat zeker niet alleen om geld, sportief moet het ook kloppen. Dat zal voor een Senior Ryder Cup net zo zijn. The Dutch is een toplocatie en uit ervaring weten we dat er in Nederland grote bedrijven zijn die bereid zijn golf en een Ryder Cup te ondersteunen."