Lotte van Beek past op voor norovirus: 'Sinds december geen handen meer geschud'
i

ANP

Lotte van Beek past op voor norovirus: 'Sinds december geen handen meer geschud'

Martijn Baars • 09:14, 07-02-2018 / Laatste Update: 22:06, 05-01-2024

Lotte van Beek neemt ook in Gangneung het zekere voor het onzekere. "Ik schud al sinds december geen handen meer en hier heb ik ook nog geen deurknop aangeraakt", laat de 26-jarige olympiër weten. "Ik ben er inmiddels aan gewend. Veel meer kan ik ook niet doen, anders krijg ik nog smetvrees."

De uitbraak van het gevreesde norovirus in Pyeongchang, waar de 'bergdisciplines' van de Winterspelen worden afgewerkt, heeft Van Beek nog wat bewuster gemaakt van de hygiëne in het olympisch dorp en op de ijsbaan. "Ik ken de verhalen van een wereldbeker in Salt Lake City waarbij de halve Nederlandse ploeg door het norovirus was geveld. Dat zet je dan wel even aan het denken als de naam van dat virus hier ook opduikt. Want ik ben nu helemaal fit en dat wil ik graag zo houden."

Veel blessures

Van Beek werd na Sochi 2014 achtervolgd door blessureleed. De Zwolse moest in de afgelopen jaren onder meer een zware knieblessure, een astma-aanval en de ziekte van Pfeiffer overwinnen. Dat deed ze goed, met een aantal zeer sterke races.