Ook 2e Nederlands beachvolleyteam lekker op dreef

Ook 2e Nederlands beachvolleyteam lekker op dreef

Martijn Baars • 01:46, 10-08-2016 / Laatste Update: 23:27, 08-01-2024

De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben dinsdag op de Olympische Spelen ook hun 2e groepswedstrijd winnend afgesloten. Het Nederlandse duo had 3 sets nodig tegen de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel (14e op de wereldranglijst) maar liet een goede indruk achter: 21-17 19-21 15-9.

Nummerdor en Varenhorst namen in de eerste set snel de leiding. Ook de tweede set kende een flitsende start maar de Polen knokten zich terug, pakten een kleine voorsprong en dwongen een derde set af. Op belangrijke punten toonde Nummerdor dinsdag in het stadion op de Copacabana in Rio de Janeiro zijn ijzersterke kwaliteiten als verdediger en in de slotfase was het blok van Varenhorst moeilijk te passeren.

Achtste finales

De voorbereiding van Nummerdor en Varenhorst op de Spelen was niet optimaal. Routinier Nummerdor (39) werd vader en heeft lichte knieklachten. Debutant Varenhorst (26) reisde later naar Rio wegens een keelontsteking. Maar na 2 poulezeges kan het 2e Nederlandse team al uitkijken naar de 8e finales. De uitkomst van hun partij donderdag tegen de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov gaat waarschijnlijk alleen om de winst in de poule.