Pionier Nummerdor zwaait af: 'Voor mij is geen plaats meer'

Pionier Nummerdor zwaait af: 'Voor mij is geen plaats meer'

Martijn Baars • 09:48, 16-08-2016 / Laatste Update: 14:38, 07-01-2024

Dat juist zij een einde maakten aan de beachvolleybalcarrière van Reinder Nummerdor, deed best een beetje pijn bij Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De wereldkampioenen van 2013 schakelden de 39-jarige Nummerdor en diens kompaan Christiaan Varenhorst maandag uit in de kwartfinale van de Olympische Spelen.

,,We hebben ontzettend veel aan hem te danken, Reinder heeft samen met Richard Schuil de weg voor ons geplaveid", zei Brouwer. ,,Zij hebben beachvolleybal groot gemaakt in Nederland en daar hebben wij de vruchten van geplukt. Ik weet nog dat ze ons een keer hebben meegenomen op trainingsstage naar Gran Canaria. We hebben toen zóveel van hen geleerd. Als Reinder stopt, betekent dat een verlies voor het beachvolleybal. Wij zijn ons heel bewust hoeveel we aan hem te danken hebben."

Klap

Voor Reinder Nummerdor kwam de nederlaag extra hard aan. Het was voor de 39-jarige routinier, die een koppel vormt met Christiaan Varenhorst, zijn laatste optreden bij de Olympische Spelen. ,,We wilden zo ver mogelijk komen en dan is het jammer dat het zo gelopen is'', zei Nummerdor.

Emotioneel

De veteraan wilde nog niet zeggen of hij helemaal gaat stoppen. ,,Ik houd nog een slag om de arm, want ik ben nu emotioneel. De kans dat ik stop is wel heel groot. De gewone toernooien interesseren me niet meer, alleen de WK's en Spelen. Maar ik kan het niet opbrengen om nog 4 jaar te trainen, de Spelen van 2020 zijn dus te ver weg. Ik ben het reizen ook zat'', aldus de kersverse vader. ,,De rest wordt steeds beter, jongens als Alexander en Robert gaan straks de wereldtop domineren. Voor mij is geen plaats meer.''