Nederland gaat in harde lockdown: zwembaden en sportscholen dicht, nog vraagteken achter buiten sporten
i

ANP

Nederland gaat in harde lockdown: zwembaden en sportscholen dicht, nog vraagteken achter buiten sporten

Martijn Baars • 15:03, 14-12-2020 / Laatste Update: 20:21, 07-01-2024

Nederland gaat vanaf maandagavond in een harde lockdown die minstens tot 19 januari gaat duren. Hoewel de persconferentie van premier Mark Rutte pas om 19.00 uur is, zijn de meeste plannen toch al uitgelekt. Sportnieuws.nl zet, met hulp van de NOS, voor je op een rijtje wat de maatregelen betekenen voor het sporten.

En dat is vooral slecht nieuws. Vanwege de hoge besmettingscijfers omtrent het coronavirus, besluit het kabinet om per dinsdag om middernacht zo'n beetje alles dicht te gooien. Alle sportscholen gaan dicht, dus daar kun je niet meer aan jezelf werken. Maar ook zwembaden moeten bijvoorbeeld weer sluiten. Dus als baantjes trekken je favoriete ding is, heb je ook pech. Tot 19 januari kom je het (binnen)water niet meer in. Sauna's gaan óók nog eens dicht.

Buiten sporten

Voor buiten sporten is het nog afwachten of daar verzwaringen voor komen. Nu is het zo dat je buiten mag sporten in groepjes van maximaal 4 personen. Er gaan geruchten dat dat aantal zelfs verlaagd wordt naar nog maar 2 mensen. Maar het is wat dat betreft nog even afwachten op de officiële mededelingen tijdens de persconferentie van maandagavond 19.00 uur.

Geen avondklok

Het enige 'positieve' dat er te melden valt, is dat er voorlopig waarschijnlijk géén avondklok komt. Dat betekent dat je ook 's avonds bijvoorbeeld nog een rondje kunt hardlopen of fietsen.