Als Sven Kramer alles kan geven, dan denkt hij kanshebber te zijn om EK allround te winnen
i

ANP

Als Sven Kramer alles kan geven, dan denkt hij kanshebber te zijn om EK allround te winnen

Martijn Baars • 22:41, 09-01-2019 / Laatste Update: 04:49, 05-01-2024

Sven Kramer voelt zich 1 van de kanshebbers bij het EK allround, dat vrijdag op de buitenbaan in Collalbo, Italië begint. 

"Ik denk dat ik nog steeds alles heb heb om te winnen", liet de 9-voudige kampioen strijdlustig weten. "Als ik alles eruit kan halen, als ik fit ben. Wat dat laatste betreft, gaat het steeds beter. Ik rijd soepeler dan eerder dit seizoen. Die stijgende lijn wil ik hier doortrekken."

Rugproblemen en concurrentie

Kramer, die door aanhoudende rugproblemen een moeizame 1e helft van het schaatsseizoen had, beseft dat de concurrentie is toegenomen. "Ik denk dat de hele top 5 hier aan de start verschijnt met de titel als doelstelling. De kans dat je verliest is dus groter dan dat je wint. Gelukkig heb ik in het verleden heel vaak de goede kant van de medaille gezien. Dat kan een keer anders zijn. Maar ik wil er zeker een mooi weekeinde van maken."

Thuiswedstrijd Kramer

Kramer (32) veroverde in Collalbo in 2007 zijn 1e Europese allroundtitel. "Dit voelt een beetje als een thuisbaan, ook omdat we hier natuurlijk vaak komen voor een trainingskamp."