Kjeld Nuis moet onverwacht overuren draaien na winst op NK sprint: 'Het bier stond al koud'
Kjeld Nuis tijdens zijn ereronde in Thialf. © ANP

Kjeld Nuis moet onverwacht overuren draaien na winst op NK sprint: 'Het bier stond al koud'

09:20, 26-02-2024

Kjeld Nuis was afgelopen weekend de beste op de NK sprint. De 34-jarige veteraan versloeg tot zijn eigen verbazing onder anderen Joep Wennemars en Merijn Scheperkamp. Dus mag Nuis naar de WK sprint in Inzell.

"En ik had helemaal geen zin, hè. Het bier stond al koud, ik dacht: vakantie", sprak Nuis na zijn zege tegenover de schrijvende pers in Thialf. "En dan win ik, tegen al die sprinters die superstrak stonden om nog iets van hun seizoen te maken. Krankzinnig. Tja, ik weet het ook niet, jongens."

Beter dan ooit

Nuis was pas net terug van de WK afstanden en schaatste toch de jonkies eraf. "Dit was gewoon genieten, het leek wel vanzelf te gaan", zei Nuis. "En dan schaats ik Kulizhnikov uit de boeken en tijden die ik mijn hele leven nog nooit gereden heb. Ik sta er ook van te kijken, maar ik word er vooral heel vrolijk van. Dit is vet. Écht vet", benadrukte hij.

Nuis keek zaterdag en zondag naar het afscheid van generatiegenoten Irene Schouten en Thomas Krol. "Ik heb geen meter uitgefietst, want dit wilde ik niet missen. Ik heb zeker wel een traantje gelaten, vond het een heel mooi afscheid. Net als dat van Thomas zondag", blikte Nuis terug.

Bijzonder afscheid Irene Schouten: bekijk hier de mooiste en ontroerende beelden

25 februari 2024, 09:51

Irene Schouten nam zaterdag afscheid van Thialf. De 31-jarige Nederlandse kondigde na haar succesvolle WK afstanden plotseling aan te stoppen met schaatsen. Bij de NK sprint en allround zwaaide ze haar fans voor de allerlaatste keer uit. Het werd een bijzonder afscheid, met mooie en ontroerende beelden. Die zie je hieronder.

Zelf denkt de 34-jarige schaatser nog niet aan afscheid nemen. "Ik ben absoluut nog niet klaar om te stoppen, want ik ben beter dan ooit. Michel Mulder (de olympisch kampioen op de 500 meter van 2014, red.) kwam vandaag naar me toe en zei: 'Gast, hoe komt het dat je alleen nog maar harder gaat schaatsen?' Dat vond ik heel mooi, want zo voelt het ook."