Nog meer Nederlands succes in dubbelspel: Middelkoop na stunt ook naar halve finale
i

BSR Agency

Nog meer Nederlands succes in dubbelspel: Middelkoop na stunt ook naar halve finale

Bart van der Wijst • 20:50, 11-07-2019 / Laatste Update: 03:20, 06-01-2024

Matwé Middelkoop heeft zich samen met zijn partner Yang Zhaoxuan geplaatst voor de halve finales van het gemengd dubbelspel op Wimbledon. De Nederlander en de Chinese verrasten het als 1ste geplaatste duo Nicole Melichar/Bruno Soares: 6-4 en 6-3.

De Amerikaanse Melichar en de Braziliaan Soares stuurden in de vorige ronde nog Andy Murray en Serena Williams naar huis. Laatstgenoemde staat wel in de singlesfinale.

Sterk optreden

Het sterke koppel kreeg ook kansen tegen Middelkoop en Yang. Toch liet het Nederlands-Chinese duo zich geen servicegame afpakken en zelf waren ze goed voor 3 breaks. De 35-jarige Middelkoop bereikte voor het eerst de halve eindstrijd in het dubbelspel op een Grand Slam. Vorig jaar stond hij wel 2 keer in de kwartfinales (Australian Open en Roland Garros).

Een andere Nederlandse dubbelspecialist, Wesley Koolhof, staat ook in de halve finales. Hij haalde - ook voor het eerst - de halve eindstrijd in Londen met zijn Tsjechische teamgenote Kveta Peschke. Een finale waarin 2 Nederlanders tegenover elkaar staan is nog mogelijk.