Van Avermaet blijkt ook te kunnen keepen (video)
i

AFP

Van Avermaet blijkt ook te kunnen keepen (video)

Bart van der Wijst • 09:58, 03-05-2017

Er staat dit seizoen geen maat op Greg van Avermaet - leuke woordspeling. De 31-jarige renner uit Lokeren wist in het voorseizoen bijna alles te winnen wat er te winnen viel. Zo schreef hij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn naam. Maar hij won ook de semi-klassiekers E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Omloop Het Nieuwsblad.

Toch blijkt Van Avermaet niet alleen goed te zijn in fietsen, hij kan ook nog eens aardig keepen. Hij wordt deze week gevolgd door Geert De Vlieger (ex-Willem ll). Dat is voor het programma Hoogvliegers, van Play Sports. De oud-doelman van de Rode Duivels gaat samen op pad met Van Avermaet om te trainen op het sportpark van eersteklasser Waasland-Beveren.

Keeper in de jeugd

Nou komen op de video de kwaliteiten van Van Avermaet niet echt naar voren, vroeger bleek hij een goede keeper te zijn. In zijn jaren als tiener stond hij namelijk onder de lat bij KSK Beveren. Toch heeft de renner van BMC uiteindelijk de juiste keuze gemaakt om op de fiets te gaan zitten, want hij blijkt de afgelopen jaren toch wel ijzersterk.

 

Back to my roots with @geertdevlieger, even for this @assosofswitzerland has good equipment 😅#hoogvliegers #dontcrackunderpressure #ride_bmc

Een bericht gedeeld door Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) op