Wraakzuchtige vader tackelt wielrenners met dranghekken in volle sprint (video)
i

Twittervideo

Wraakzuchtige vader tackelt wielrenners met dranghekken in volle sprint (video)

admin • 23:16, 04-09-2016

De Franse wielerkoers Ronde de Réunion is bruut verstoord door een vader van een van de wielrenners. We lezen bij het Belgische Sporza dat zijn zoon in het begin van de etappe is gevallen. De koers werd niet geneutraliseerd door het peloton, de renners bleven gewoon hard doorrijden. De vader van de renner zou zo boos zijn geworden, dat hij wraak heeft genomen op de renners die voor de winst gingen.

Vlak voor de finish zien we dat een man over de weg loopt. Dat zou de vader zijn. Terwijl de kopgroep op volle snelheid aan komt rijden, zet de vader de dranghekken dwars over de weg. Zes renners kunnen de gevallen dranghekken niet meer vermijden en klappen keihard op de weg.

Comportement scandaleux d'un spectateur qui provoque la chute de coureurs avec les barrières de sécurité ! #TCAR pic.twitter.com/u8umFpvABb

— Antoine Forestier (@a_forestier) 4 september 2016

De uitslag van de koers is geannuleerd. Er is een onderzoek uitgevoerd of er bij de vader eventueel alcohol in het spel zou zijn geweest, maar dat was niet het geval. Hij heeft een boete van 300 euro gekregen. Vervolging voor (poging tot) zware mishandeling, zou ook niet gek zijn!