PSV tóch winnaar van het weekend na eigen goal van Twente-aanvoerder in blessuretijd

Martijn Baars • 19:38, 05-11-2017 / Laatste Update: 20:08, 05-01-2024

Vraag niet hoe, maar PSV heeft met 4-3 gewonnen van FC Twente. Een eigen goal van Twente-aanvoerder Stefan Thesker in blessuretijd was ervoor nodig om de 3 punten in Eindhoven te houden. Door de krappe zege is PSV wel de winnaar van het weekend geworden, want de concurrentie verspeelde punten. Ajax (1-2 verlies tegen FC Utrecht) en Feyenoord (2-2 bij ADO Den Haag) laten de koploper nu wel erg ver uitlopen.

De Eindhovenaren kwamen tot 3 keer toe op voorsprong, maar 3 keer maakte FC Twente ook weer gelijk. Tot groot plezier van de neutrale toeschouwer, die een heerlijke pot zagen in Philips Stadion. Pas de 4e goal van PSV werd niet beantwoord door de bezoekers.

Binnen 21 minuten 1-1

Het leek er telkens op dat PSV wel even makkelijk zou winnen. Jürgen Locadia opende al na een kwartiertje de score met een schuiver onder doelman Brondeel door. Dik 5 minuten later stond het alweer 1-1, na een ingekopte corner van Stefan Thesker.

Onterechte penalty

Na rust nam de thuisploeg weer het heft in handen. In een rommelige situatie, waarin Twente dacht een inworp te krijgen, nam PSV de inworp snel en viel Steven Bergwijn als een stervende zwaan in het strafschopgebied. Penalty. Aanvoerder Marco van Ginkel zorgde voor de 2-1.

Maar ook nu duurde het geen 10 minuten totdat Twente weer op gelijke hoogte kwam. Thomas Lam schoot vanaf randje 16 prima raak: 2-2.

Goal voor De Jong

PSV gaf nog maar eens vol gas, want de ploeg liet dit seizoen al zien makkelijk te scoren. De ingevallen Luuk de Jong, die al sinds maart niet meer gescoord had, kopte nu wel weer eens raak. De spits kopte een corner bij de 2e paal binnen.

Blije Verbeek

De 3e gelijkmaker van FC Twente viel, je raadt het al, niet heel veel later. Een kwartier voor tijd, 3 minuten na de goal van De Jong, schoot Fredrik Jensen de 3-3 op het scorebord in Eindhoven. Tot grote vreugde van trainer Gertjan Verbeek, die voor het eerst op de bank zat bij FC Twente.

Eindhoven ontploft

In de blessuretijd kon iedereen met een Twente-hart zichzelf wel voor de kop slaan. Aanvoerder Thesker gleed een voorzet van de linkerkant in eigen doel. De 90e minuut was toen al gepasseerd. Het stadion ontplofte, want PSV zet met de zege Ajax op 8 punten en Feyenoord op liefst 12 punten.