Ajax-tegenstander Lille moet in de winterstop mogelijk een paar van de beste spelers verkopen
i

AFP

Ajax-tegenstander Lille moet in de winterstop mogelijk een paar van de beste spelers verkopen

Martijn Baars • 14:36, 16-12-2020 / Laatste Update: 12:15, 07-01-2024

Ajax treft LOSC Lille pas in februari in de Europa League, maar de club zit financieel zwaar in de problemen volgens de regionale krant La Voix du Nord. Hierdoor lijkt de Franse koploper een paar bepalende spelers te moeten verkopen in de winterstop. 

In de loop van de dag ontmoeten beleggingsfonds Elliott, dat ook in AC Milan investeert, en grootaandeelhouder en voorzitter Gérard Lopez van Lille elkaar. Woensdag moet Lille bij waakhond DNCG de cijfers overleggen, wat normaal is halverwege het seizoen. Maar de club verkeert in financieel zwaar weer. Er is een verlies geleden tussen de 130 en 200 miljoen euro, weet Canal+.

Spelers verkopen

Sportkrant L'Equipe schrijft dat er zal worden gesproken over financiële huishouding van de Noord-Franse club, het verminderen van de schulden en het mogelijk verkopen van spelers tijdens de transferperiode in januari. President Lopez wilde afgelopen zomer al een aantal spelers verkopen, maar door de coronacrisis vertrokken alleen Victor Osimhen (70 miljoen euro naar Napilo) en Gabriel Magalhães (25 miljoen euro naar Arsenal).

Renato Sanches

Er zijn volgens La Voix de Nord 2 opties mogelijk: Lopez brengt nieuwe investeerders met zich mee die het gat zullen dichten of hij gaat de transfermarkt op in januari om spelers te slijten. In dat laatste geval zou Renato Sanches de kop van Jut kunnen worden. Afgelopen zomer kreeg Lille uit de Premier League een bod van 70 miljoen euro, dat toen is afgewezen omdat Lopez dacht meer te kunnen verdienen aan de Portugees.

Nieuwe koper

Een 3e scenario volgens de regionale krant: Elliott gaat op zoek naar een koper voor de club. De naam van Olivier Létang zingt al rond, voormalig voorzitter van Paris Saint-Germain en Stade Rennes. Ondanks alle onrust zou trainer Christophe Galtier mogen aanblijven.