Hartverscheurende reactie 11-jarig zoontje op dood José Antonio Reyes
i

EPA

Hartverscheurende reactie 11-jarig zoontje op dood José Antonio Reyes

Martijn Baars • 22:56, 03-06-2019 / Laatste Update: 21:48, 08-01-2024

José Antonio Reyes Lopez, de 11-jarige zoon van de zaterdagochtend overleden José Antonio Reyes Calderon, zal vanaf volgend seizoen in de jeugdopleiding van Real Madrid gaan spelen. Dit seizoen speelde hij nog in de jeugd van CD Leganés, een stadje ten zuiden van Madrid.

'Heel zware dag'

Reyes stierf zaterdagochtend vroeg toen hij vanuit Almendralejo terugkeerde naar zijn geboorteplaats Utreta (dichtbij Sevilla) na een tragisch verkeersongeval. "Dit is het laatste moment dat ik samen met papa hebben doorgebracht. Die dag gaf je me advies zoals je altijd doet, maar vandaag ben je niet meer teruggekomen en het is een heel zware dag voor mij,” schreef de zoon van Reyes zaterdag op Instagram bij een foto die op 18 mei werd genomen.

Emotionele reactie

"Ik was en ik zal altijd heel trots op je zijn, José Antonio Reyes, we hebben niet zoveel tijd doorgebracht als we samen wilden, maar alleen jij en ik weten hoeveel we van elkaar hielden. Ik weet dat je vanuit de hemel voor mij zorgt en ik zal je nooit vergeten. Ik hou van je papa! Dank aan iedereen voor de steunberichten die ik heb ontvangen,” schreef José Antonio Reyes López. Zijn vader werd vandaag begraven in Utrera, de plek waar hij werd geboren en altijd weer naar terugkeerde. Op zijn doodskist lagen twee vlaggen: een van Utrera en een van Sevilla FC, de club waar hij op zijn 16e debuteerde in de hoofdmacht. Later speelde Reyes ook nog voor Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid, Benfica en Espanyol. Hij speelde 24 interlands voor Spanje en won 5 keer de Europa League: 3 keer met Sevilla en 2 keer met Atlético. 

193 kilometer per uur

De Spaanse autoriteiten hebben inmiddels bevestigd dat Reyes 193 kilometer per uur reed bij de crash. Het ongeluk op de snelweg wordt nader onderzocht. Reyes speelde sinds januari voor Extremadura, dat uitkomt op het 3e niveau in Spanje. De 35-jarige aanvaller was zaterdagochtend op de weg terug naar Utrera en zou ook vermoeid achter het stuur hebben gezeten.