Liverpool kan Salah opstellen tegen City, Klopp twijfelt nog over Van Dijk
i

AFP

Liverpool kan Salah opstellen tegen City, Klopp twijfelt nog over Van Dijk

Martijn Baars • 19:22, 12-01-2018 / Laatste Update: 05:27, 05-01-2024

Liverpool kan zondag in de kraker tegen koploper Manchester City weer beschikken over Mohamed Salah. De Egyptische aanvaller miste de laatste 2 duels vanwege een dijbeenblessure. Zonder de clubtopscorer, die al 17 doelpunten maakte in de Premier League, won Liverpool op nieuwjaarsdag van Burnley (1-2) en 4 dagen later in de FA Cup van stadgenoot Everton (2-1).

"Mo traint weer zonder problemen mee'', zei trainer Jürgen Klopp vrijdag. "Als er niets gebeurt, is hij er tegen City weer bij.'' Salah maakte dit seizoen in 29 officiële wedstrijden al 23 doelpunten voor de 'Reds'.

Andere blessures

Voor Jordan Henderson, Alberto Moreno en Daniel Sturridge, die allemaal herstellende zijn van blessures, komt de krachtmeting met de ongeslagen koploper van de Premier League te vroeg. Liverpool ontvangt City zondag op Anfield.

Van Dijk

Virgil van Dijk kan tegen Manchester City zijn competitiedebuut voor Liverpool maken. De duurste verdediger ter wereld (bijna 85 miljoen euro) speelde vorige week in het Engelse bekertoernooi tegen Everton zijn eerste wedstrijd in het rode shirt en scoorde meteen het winnende doelpunt.

Geen garantie voor basisplek

"Virgil speelde indrukwekkend'', zei Klopp, die desondanks naar eigen zeggen nog niet zeker weet of hij Van Dijk ook tegen City gaat opstellen. "Dat wordt een heel andere wedstrijd. Tegen City moeten alles tot in de puntjes kloppen. Ik weet niet of Virgil daar al klaar voor is. De andere 3 jongens die centraal achterin kunnen spelen, zijn ook goed in vorm. Het is geen garantie dat Virgil iedere wedstrijd speelt. Ook hij kan geen 60 duels in een jaar voetballen."