Löw blijft zitten waar hij zit, ondanks nieuwe nederlaag
i

AFP

Löw blijft zitten waar hij zit, ondanks nieuwe nederlaag

admin • 08:48, 17-10-2018 / Laatste Update: 22:51, 04-01-2024

Ondanks de 2e nederlaag op rij en de mogelijke degradatie uit de hoogste divisie van de Nations League hoeft de Duitse bondscoach Joachim Löw niet bang te zijn dat hij de laan wordt uitgestuurd. De Duitsers presteren al een tijdje niet al te best, maar de Duitse bond heeft nog alle vertrouwen in Löw.

Na de verloren pot tegen wereldkampioen Frankrijk (2-1), zag voorzitter Reinhard Grindel van de Duitse bond DFB genoeg aanknopingspunten. ''Dit geeft moed'', zei Grindel in het Stade de France. ''We moeten bouwen op wat deze jonge ploeg vandaag heeft laten zien.''

Onder vuur

Löw is sinds het slechte WK in Rusland veel krediet kwijt. De bondscoach die Die Mannschaft in 2014 naar de wereldtitel leidde, ligt nu in eigen land onder vuur. Zeker na de dikke nederlaag zaterdag in Amsterdam tegen het Nederlands elftal (3-0). In vergelijking met dat duel voerde Löw tegen de Fransen maar liefst 5 wijzigingen door in zijn elftal. Duitsland kwam in Saint-Denis op een 1-0 voorsprong, maar verloor alsnog door 2 goals van Antoine Griezmann in het laatste half uur.

Moed voor de toekomst

''We hadden het niet verdiend om te verliezen'', zei Löw na afloop. ''We waren absoluut gelijkwaardig aan de wereldkampioen. Maar deze wedstrijd biedt ook genoeg positieve punten. De ploeg heeft goed gespeeld en we hebben veel jonge spelers met potentie. Dat geeft me moed voor de toekomst.''

Degradatie lonkt

Duitsland kan degradatie naar divisie B alleen nog voorkomen als het op 19 november in Gelsenkirchen wint van Oranje. Als de ploeg van Ronald Koeman 3 dagen eerder een punt pakt tegen Frankrijk, hebben de Duitsers zelfs een zege met 4 goals verschil nodig om niet te degraderen. Bij winst van Oranje op Frankrijk zakt de ploeg van Löw sowieso af naar divisie B.