Nederlandse verdediger bij Leeds United: 'We mochten pas weg als al het bier en champagne op was'
i

BSR Agency

Nederlandse verdediger bij Leeds United: 'We mochten pas weg als al het bier en champagne op was'

Martijn Baars • 19:16, 25-07-2020 / Laatste Update: 06:19, 08-01-2024

Pascal Struijk (20) heeft een droomweek achter de rug. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Ajax werd afgelopen week kampioen met Leeds United, dat na 16 jaar terugkeert naar de Premier League. Struijk speelde tussen het feesten door 3 uitstekende wedstrijden. "Ik denk dat we kunnen doorpakken in de Premier League.”

Struijk maakte in januari 2018 de overstap van Ajax naar Leeds United, waar de linksbenige verdediger van 1,90 meter al snel uitgroeide tot aanvoerder van het beloftenteam. Vorig jaar zat hij al op de bank toen Leeds United in de halve finales van de play-offs verloor van het Derby County van Frank Lampard.

Vast onderdeel van de selectie

Dit seizoen kreeg hij in december zijn 1e speelminuten in de hoofdmacht, met korte invalbeurten tegen Hull City (2-0 winst) en Cardiff City (3-3). Struijk was vanaf dat moment vast onderdeel van de selectie, maar mocht vorige week donderdag plots een halfuur meedoen tegen Barnsley, waarin hij als controlerende middenvelder hielp een 1-0 over de streep te trekken.

Wayne Rooney

Een dag later volgde promotie door de nederlaag van nummer 2 West Bromwich Albion, op zaterdag volgde het kampioenschap door de nederlaag van nummer 3 Brentford. Op zondag speelde hij Wayne Rooney uit de wedstrijd, toen Leeds met 1-3 won bij Derby County. Woensdagavond werd de competitie in speelronde 46 afgesloten met een 4-0 zege op Charlton Athletic, dat nog streed tegen degradatie, waarna nog een groot feest volgde buiten het stadion.

'Ongekend'

"Het is echt ongekend wat er hier is losgekomen. In heel Leeds, zowel in het centrum als bij Elland Road, is het al een week lang feest. Natuurlijk zijn het tijden waarin mensen binnen moeten blijven, maar de ontlading bij de fans is zo groot. Hier hebben ze 16 jaar op zitten wachten, op dit moment. Dat we het feest dan over een hele week mogen uitsmeren is alleen maar mooi."

Alles moest op

"We waren met z’n allen in het stadion toen West Brom verloor en promotie dus zeker was. Toen zei onze technisch directeur Victor Orta dat we pas naar huis mochten als alle flessen champagne en bier in het stadion leeg waren. Dat is volgens mij wel gelukt. Vorig jaar leek Leeds al te gaan promoveren, maar op het eind ging het toen mis. Daarom was de blijdschap nu zo enorm groot bij alle spelers."