Oud-bondscoach Duitsland vindt de Nations League mislukt: 'Zo snel mogelijk afschaffen'
i

pro shots

Oud-bondscoach Duitsland vindt de Nations League mislukt: 'Zo snel mogelijk afschaffen'

Martijn Baars • 14:06, 15-11-2018 / Laatste Update: 21:49, 08-01-2024

Berti Vogts, voormalig bondscoach van Duitsland, vindt dat de Nations League mislukt is. "Ze moeten deze competitie zo snel mogelijk afschaffen", schrijft hij in zijn column op t-online.de. 

"De bondscoaches kunnen amper nog in rust veranderingen doorvoeren of een ander systeem uitproberen, zoals de huidige bondscoach Joachim Löw nu aan het doen is. De Nations League is een willekeurig bedachte competitie", aldus Vogts. De 71-jarige Duitser was zelf bondscoach van Duitsland (1990-1998), Koeweit, Schotland, Nigeria en Azerbeidzjan. 

Duitsland onderaan

De Nations League is een nieuwe landencompetitie in Europa die is ingevoerd om oefeninterlands te vervangen. De nationale elftallen kunnen zich via de Nations League kwalificeren voor het EK. Duitsland bungelt onderaan in de groep met Nederland en Frankrijk en dreigt te degraderen naar een lagere divisie. "Dat kan wel eens een voordeel zijn, want dan speelt Duitsland tegen mindere landen en staat er ook minder druk op. Dat biedt de kans zich beter voor te bereiden op de grote kampioenschappen,” aldus Vogts.

Duitsland treft Oranje op 19 november in Gelsenkirchen. ‘Die Mannschaft’ ging vorige maand met 3-0 onderuit in de Johan Cruijff Arena.