Spaanse media smullen van 'aardbeving' bij FC Barcelona na uitspraken Messi
i

Imago Sport

Spaanse media smullen van 'aardbeving' bij FC Barcelona na uitspraken Messi

Martijn Baars • 11:38, 05-02-2020 / Laatste Update: 10:54, 05-01-2024

De Spaanse kranten smullen momenteel van een nieuwe rel bij FC Barcelona. 'Aardbeving bij Barcelona', kopt El Mundo Deportivo woensdag. En volgens AS heeft voorzitter Bartomeu een spoedmeeting gepland om de ruzie te bedaren.

Het begon allemaal met een interview met technisch directeur en oud-speler Abidal. De Fransman schoof de schuld van het ontslag van trainer Ernesto Valverde in de schoenen van 'de spelers'. Hij verweet een aantal spelers niet alles te geven voor de trainer.

Messi boos

Messi, de absolute vedette van de club, deed iets wat hij nooit doet: openlijk kritiek tonen op de gang van zaken. Op Instagram voelde de aanvaller zich aangevallen en riep hij Abidal op om dan met namen te komen. "Want zo gaat iedereen speculeren."

Paniek in de tent

Woensdagmiddag zou er een gesprek plaatsvinden tussen Abidal en Bartomeu. Of Messi of een deel van de selectie daarbij aanschuift, is niet bekend. De president van de club is bang de steun van zijn sterspeler kwijt te raken.

Sportief moeizaam

En het gaat al niet makkelijk bij Barça. Messi is al weken niet fit, maar zou van de nieuwe trainer tóch moeten spelen. Ousmane Dembélé ligt er lang uit met een blessure en in de competitie staat de club inmiddels 3 punten achter op aartsrivaal en koploper Real Madrid.