Teun Koopmeiners mist duel met Duitsland door blessure; Oranje-middenvelder terug naar Italië
Teun Koopmeiners viel in tegen Schotland, maar raakte geblesseerd © Pro Shots

Teun Koopmeiners mist duel met Duitsland door blessure; Oranje-middenvelder terug naar Italië

10:11, 25-03-2024 / Laatste Update: 11:28, 25-03-2024

Teun Koopmeiners reist niet met het Nederlands elftal mee naar Duitsland. De middenvelder van Atalanta Bergamo raakte tijdens de oefenwedstrijd tegen Schotland (4-0) geblesseerd. Hij speelde als invaller slechts negen minuten. Koopmeiners keert nu terug naar Italië.

Na de wedstrijd tegen de Schotten sloeg Koopmeiners al een training over bij Oranje. Hij 'kampte met pijntjes' en trainde daardoor niet mee met de andere invallers en reservespelers. Door het wegvallen van Koopmeiners heeft bondscoach Ronald Koeman 22 spelers tot zijn beschikking tegen Duitsland. Eerder vielen Brian Brobbey, Stefan de Vrij en Quilindschy Hartman af met blessures.

Kritische Koopmeiners

Voorafgaand aan deze interlandperiode liet Koopmeiners zich nog kritisch uit over zijn rol bij het Nederlands elftal. Hij vergeleek deze met zijn rol bij Atalanta, waar hij vaak de grote man is met beslissende goals en assists. "Bij Nederland zijn er echt wel andere omstandigheden. Bij mijn club spelen we in een ander systeem, sta ik op een vaste plek, zijn er automatismen en ook de hiërarchie bij Oranje is anders."

Koopmeiners snapt dat mensen de speler die bij Atalanta vaak de hoofdrol pakt, ook bij Oranje meer willen zien. "Ik vind ook dat het beter moet. Ik ben op zoek naar de Koopmeiners van Atalanta. Maar het is niet zo makkelijk als mensen zeggen. Als je het daar kan, dan kan dat bij Oranje ook. Zo werkt het niet. Sommige dingen mág je niet eens hetzelfde doen, omdat er andere dingen worden gevraagd."

Duitsland-Nederland

Oranje neemt het dinsdagavond op tegen Duitsland in een uitverkocht Deutsche Bank Park te Frankfurt. De Duitsers wonnen eerder deze interlandperiode met 0-2 van Frankrijk, terwijl Nederland dus de Schotten over de knie legde. Het duel begint om 20.45 uur.