Demonen en een merkwaardige opgave: dit is waarom de WK-zege van Dennis zo bijzonder is
i

PA Sports

Demonen en een merkwaardige opgave: dit is waarom de WK-zege van Dennis zo bijzonder is

admin • 19:42, 25-09-2019 / Laatste Update: 07:29, 05-01-2024

Een dag voor zijn grote doel in de Tour de France werd de wielermedia opgeschrikt door het plotselinge opgeven van Rohan Dennis. Hij zou kwijt zijn, zelfs zijn ploegleiders wisten niet waar hij was. Een geruchtenmolen kwam op gang, maar de Australiër bleef lang stil over zijn werkelijke reden voor het opgeven.

Zijn collega-coureur Thomas De Gendt sprak in de media wél over het vertrek van Dennis. Volgens de Belg had de wereldkampioen tijdrijden een ruzie gehad met zijn werkgever Bahrain-Merida over het materiaal dat hij ter beschikking kreeg. Dennis heeft dit gerucht nooit bevestigd, omdat hij "geen extra olie op het vuur wilde gooien", zo zei hij in een interview met The Advertiser.

'Demonen in mijn hoofd'

In hetzelfde interview sprak de tijdrijder erover dat hij vocht tegen demonen in zijn hoofd: "Als iemand het mentaal moeilijk heeft, dan is een opgave misschien wel het beste voor de ploeg. De jongens binnen het team vonden mijn opgave daarom ook niet zo erg." Een moeilijke weg richting het WK tijdrijden volgde.

Dennis trapt de frustratie van zich af

Iedereen had twijfels over de vorm van Dennis, behalve hijzelf. Hij verpulverde de concurrentie en liet na afloop weten dat deze zege erg speciaal voor hem is: "Het betekent veel voor me dat ik hier kan winnen. Het was een stuk lastiger dan het eruit zag. Er is veel over me gepraat na de Tour, maar ik ben nog lang niet klaar met fietsen. Ik heb nog veel meer om te laten zien."