Wielerploeg Lotto Soudal verandert vlak voor de Giro van kleur én naam
i

EPA

Wielerploeg Lotto Soudal verandert vlak voor de Giro van kleur én naam

Martijn Baars • 10:52, 28-04-2018 / Laatste Update: 03:52, 06-01-2024

De Belgische wielerploeg Lotto Soudal ondergaat voor de Ronde van Italië een metamorfose. Sponsor Soudal, producent van onder meer lijm en siliconenkit, wil in de Giro 1 van zijn producten promoten. Om daar aandacht voor te vragen, maakt het rood op de tenues plaats voor een blauwe kleur en gaat de ploeg zelfs tijdelijk Lotto Fix ALL heten.

De Belgische formatie deed dit al 2 keer eerder in Parijs-Nice, in 2015 en 2017. Dit keer kiest sponsor Soudal voor de Giro om extra aandacht te vragen voor zijn producten. 

Blauw

"Aangezien de Giro 1 van de 3 grote rondes is en een groot publiek bereikt wereldwijd, in 171 landen, is dit het perfecte toneel voor deze activatie", zei directeur Dirk Coorevits. ''Bovendien is Italië een belangrijke afzetmarkt voor Soudal. We wensen de ploeg veel succes toe tijdens de Giro en kijken ernaar uit om het Lotto Fix ALL-shirt in beeld te zien.''

Adam Hansen

Blikvanger in de ploeg is de Australische veteraan Adam Hansen, die volgende week in Jeruzalem begint aan zijn 20e grote ronde op rij. Hansen viert tijdens de Giro zijn 37e verjaardag.

Zo zag de blauwe kleur van Lotto Soudal eruit in Parijs-Nice.