Voorzitter MPCC niet onder de indruk van opgestapte Dumoulin: ‘Niet redelijk’

26 mei 2020

EPA

Tom Dumoulin maakte deze week bekend uit het MPCC, het verbond van wielerploegen voor een geloofwaardige wielersport, te zijn gestapt. De voorzitter van MPCC, Roger Legeay, is verrast door het besluit van de wielrenner en noemt zijn argumenten ‘niet redelijk’.


"De beweging zegt er voor de gezondheid van de renners te zijn, maar het rijden van Parijs-Nice, op dat moment gezondheidsrisico nummer 1, vonden ze prima. Vervolgens kwamen ze wel met het verhaal dat het gebruik van ketonen (een vloeibare energiebron) heel gevaarlijk is. Onze ploeg gebruikt ketonen, dus dan is het ook een beetje hypocriet van mij om lid te blijven, maar ik vond het ook een hypocriete opstelling van de MPCC”, stelde Dumoulin.

'Simpelweg niet erg goed'
Legeay kan zich niet vinden in de argumentatie. "Ik respecteer de keuzes van elk persoon, maar in het geval van Tom Dumoulin zijn de argumenten simpelweg niet erg goed”, vertelt de Fransman tegen CyclingNews. "We hebben 1 statement gemaakt over de pandemie, ná Parijs-Nice. We zeiden dat de renners de regels van de overheden moeten respecteren. Dat is onze stelling nog steeds. Op het moment van fietsen was er geen lockdown in Frankrijk en had de regering het niet verboden. De organisatie kon dus de race door laten gaan."