Toronto Raptors voor het eerst in finale NBA-finale

Toronto Raptors voor het eerst in finale NBA-finale

Martijn Baars • 02:57, 16-05-2016 / Laatste Update: 12:20, 15-01-2024

Toronto Raptors heeft historie geschreven. De basketbalploeg uit Canada bereikte voor het eerst de finale van de Eastern Conference in de NBA. De Raptors strijden met Cleveland Cavaliers om de titel in het oosten én een plek in de grote finale om het algehele kampioenschap.

De beslissing in de best-of-sevenserie tegen Miami Heat moest zondag vallen in het zevende en laatste duel. De Raptors hadden in het eigen Air Canada Centre steeds het initiatief en bouwden hun voorsprong langzaam maar zeker uit. In het vierde kwart was de Canadese ploeg helemaal los en liep het uit naar een royale overwinning: 116-89.

Lowry MVP

Kyle Lowry was met 35 punten de meest trefzekere speler bij de Raptors, DeMar DeRozan maakte er 28. Bismack Bioyombo leverde met 17 punten en 16 rebounds ook een belangrijke bijdrage. ,,We zijn op de goede weg'', zei de ambitieuze hoofdcoach Dwane Casey. ,,Maar we zijn er nog niet. Ik zeg niet dat we kampioen gaan worden, maar deze groep is wel heel hongerig. En zeg nooit nooit.''

Uitgerust Cleveland

De basketballers uit Toronto treffen in de oostelijke finale Cleveland Cavaliers, de ploeg van superster LeBron James. De Cavaliers beginnen uitgerust aan de serie tegen Toronto Raptors, want zij verzekerden zich een week geleden al van een plek in de finale. De ploeg uit Cleveland won tot nu toe alle wedstrijden in de play-offs, eerst tegen Detroit Pistons en daarna tegen Atlanta Hawks (twee keer 4-0).

Finale Western Conference

De finale in de Western Conference gaat tussen titelverdediger Golden State Warriors en Oklahoma City Thunder. De winnaars van beide divisies spelen in de grote NBA-finale om het kampioenschap.