Mathieu van der Poel geniet in de zon na glorieus wielervoorjaar: 'hete' lunch met vriendin Roxanne en 'swingen' op de golfbaan
Mathieu van der Poel neemt het ervan in Dubai. © Getty Images & Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Mathieu van der Poel geniet in de zon na glorieus wielervoorjaar: 'hete' lunch met vriendin Roxanne en 'swingen' op de golfbaan

13:59, 29-04-2024 / Laatste Update: 20:24, 29-04-2024

Mathieu van der Poel geniet van een korte periode van rust na een ongelooflijk druk wielervoorjaar. De wereldkampioen heerste eerst in het veldrijden en was daarna ook zo goed als oppermachtig in de grote monumenten op de weg.

Van der Poel won nagenoeg alle veldritten waar hij deze winter aan meedeed en pakte ook zijn zesde wereldtitel. Hij verlegde daarna zijn focus op de weg, waar hij ook in de regenboogtrui mocht aantreden nadat hij vorig jaar de eerste Nederlandse man in 38 jaar werd die wereldkampioen op de weg werd.

Van der Poel begon het jaar nog rustig met een tiende plaats in Milaan-San Remo, maar won vervolgens de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In de heuvelklassiekers was de tank daarna een beetje leeg, maar desondanks pakte hij wel voor het eerst een podiumplaats in Luik-Bastenaken-Luik en daardoor is de Nederlander veruit de bestverdienende wielrenner van het voorjaar.

'Swingen' op de golfbaan

Van der Poel stond de laatste maanden wekelijks aan de start van een grote wielerwedstrijd, maar afgelopen weekend had hij eindelijk eens wat vrije dagen. De wereldkampioen besloot om het er maar eens goed van te nemen en reisde af naar Dubai. Van der Poel heeft vele talenten en koos ervoor om samen met de Belgische profgolfer Alan de Bondt aan zijn swing te gaan werken op de golfbaan.

Ondanks dat Van der Poel in helse omstandigheden de Ronde van Vlaanderen wist te winnen, is hij inmiddels flink bijgebruind. De wielrennen maakte een foto met De Bondt en het is duidelijk te zien dat de Nederlander genoten heeft van het zonnetje.

Mathieu van der Poel op de golfbaan met de Belgische golfer Alan de Bondt. © Instagram / Mathieu van der Poel

Lunch met vriendin Roxanne

De wielrenner zal blij zijn dat het in Dubai een stukje warmer is dan tijdens het voorjaar in West-Europa. Het wielerfenomeen lunchte een dag later met zijn vriendin Roxanne Bertels en de thermometer gaf een mooie temperatuur van 33 graden aan. Goed smeren dus.

Via de zon naar Parijs

MvdP is er sowieso niet vies van om de zon op te zoeken. Zo vloog hij na zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen diezelfde avond razendsnel naar Spanje om daar een trainingsritje te maken.

Het is nog niet bekend wat Van der Poel de komende maanden gaat doen. Hij zal waarschijnlijk wel meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs, maar of hij zich daar op de wegwedstrijd of het mountainbiken focust, is nog onzeker. Ook zijn programma richting de Spelen is nog niet bekend.