Loting UK Open: Dirk van Duijvenbode tegen wereldkampioen Luke Humphries
Dirk van Duijvenbode hoopt weer goed te presteren op de UK Open ©PDC

Loting UK Open: Dirk van Duijvenbode tegen wereldkampioen Luke Humphries

17:39, 01-03-2024 / Laatste Update: 18:41, 01-03-2024

De loting van de UK Open is bekend. De FA Cup van het darten zal gespeeld worden van 1 tot en met 3 maart. Er zullen maar liefst achtentwintig Nederlands in actie komen op het major-toernooi in Minehead. Negentien van hen werden al in de eerste drie rondes uitgeschakeld.

Het toernooi zorgt altijd voor verrassingen. Vorig jaar won Andrew Gilding opeens het tv-toernooi. De Tsjechische darter Adam Gawlas stond toen ook verrassend in de halve finale. De UK Open is met 158 deelnemers (twee hebben afgezegd) het grootste toernooi qua deelnemers op de PDC-kalender. Adrian Lewis en Adam Hunt doen niet mee.

Dit maakt de UK Open bijzonder

Wat de UK Open zo bijzonder maakt? Naast het grote deelnemersveld is dat de open loting. In de vierde ronde - als de darters van de top 32 van de wereld instromen - wordt er opnieuw geloot. Na die ronde wordt er iedere keer opnieuw geloot. Met een beetje geluk tref je dus mindere tegenstanders.

In de eerste ronde spelen vooral nieuwe tourkaarthouders, amateurspelers die door een qualifier zijn gekomen en darters van de Development en Challenge Tour. Christian Kist, Wesley Plaisier, Ron Meulenkamp, Bradley Roes, Wessel Nijman, Chris Landman, Patrick Geeraets, Jitse van der Wal, Jelle Klaasen en Martijn Dragt zijn de Nederlanders die in de eerste ronde beginnen.

Lees het artikel hieronder hoe het de Nederlanders in de eerste drie rondes is vergaan. Er vielen al liefst negentien landgenoten af, voordat het toernooi goed en wel begonnen was.