Het degradatiedoek is gevallen voor Push

12:10, 18-04-2015 / Laatste Update: 13:23, 13-12-2023

BREDA - Voor Push is het verblijf in de hoofdklasse na een seizoen alweer ten einde. Vrijdagavond verloor de ploeg van coach Herman Kruis thuis in Breda met 0-7 van Rotterdam en daarmee werd de degradatie die al langer in de lucht hing definitief een feit.

De wedstrijd begon slecht voor Push. Koen Kruis kreeg al in de vijfde minuut een elleboog in zijn gezicht. Terwijl hij met een bloedneus en een bloedende lip in de cirkel lag, liet de arbitrage het spel doorgaan en scoorde de Rotterdamse aanvoerder Jeroen Hertzberger de 0-1. Later zou de international ook nog zijn 21e seizoenstreffer maken. Bij rust leidden de bezoekers al met 0-3. Push-talent Xander van Gorp, die eerder dit seizoen tegen Hurley wel scoorde uit een strafbal, zag zijn specialiteit nu gestopt door keeper Pirmin Blaak. Na de pauze hoogde Rotterdam, dat nog hoopt op plaatsing voor de play-offs om de landstitel, de score op tot 0-7. Push speelt nu zondag uit bij Amsterdam en sluit de competitie volgende week zondag thuis af tegen Kampong.