Hockeysters Oranje-Rood geven Groningen flink pak slaag

ANP / Oranje-Rood-speelster Laura Nunnink

admin • 19:40, 26-03-2017 / Laatste Update: 17:12, 08-01-2024

De hockeyvrouwen van Oranje-Rood hebben zondagmiddag op eigen veld met 6-1 gewonnen van GHHC Groningen. ,,We hadden wat goed te maken", zei Laura Nunnink, maakster van het 2e Eindhovense doelpunt, tegen het ED. In Haren werd eerder dit seizoen met 4-2 verloren. ,,Dat was slecht van ons. Wij wilden laten zien dat we meer waard zijn dan dat en dat we als team gegroeid zijn."

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren nog voor Groningen. ,,We begonnen te afwachtend, wat angstig zelfs. Groningen kreeg ook drie corners. Maar daarna gingen de remmen los en liep het. Toen gaven we bijna geen kansen meer weg. Bij vlagen heb ik genoten van mooie aanvallen", aldus trainer-coach Toon Siepman van Oranje-Rood.

Voorsprong

In de 13e minuut zette Donja Zwinkels Oranje-Rood op voorsprong. Zij gaf zelf de strafcorner aan op Yibbi Jansen. Die bal ging omhoog en kwam na een volley van Fiona Morgenstern weer bij Zwinkels uit: 1-0. Na doorjagen van Oranje-Rood onderschepte Nunnink midden op het terrein de bal, waarna ze zich een weg naar de goal slalomde en keurig afrondde: 2-0 was ook de ruststand.

Groningen komt terug

Na de pauze deed Willemijn Bos uit het niets wat terug voor Groningen, maar Jill Boon kwam meteen met een antwoord: 3-1. Vervolgens kon Zwinkels na een mooi opgezette Eindhovense aanval haar actie maken en de bal passen naar Jansen, die met haar backhand scoorde: 4-1. Jansen was daarna ook nog vanaf kopcirkel trefzeker: 5-1. Het slotakkoord was voor Fiona Morgenstern die op aangeven van Nunnink de 6-1 binnen kon tikken.

Linkerrijtje

Door deze ruime overwinning komt Oranje-Rood weer het linkerrijtje van de hoofdklasse binnen, ten koste van HDM. Het gat met de 4e play-offplaats, bezet door Laren, is 6 punten. Er staan nog 6 reguliere wedstrijden op het programma. Oranje-Rood treft daarin 5 tegenstanders die nu lager geklasseerd staan, met zondag 2 april hekkensluiter Pinoké in het Amsterdamse Bos.