Nicholas Heiner vaart ijzersterke medal race, maar eindigt op plek 4

Martijn Baars • 10:11, 03-08-2021 / Laatste Update: 19:08, 13-12-2023

Nicholas Heiner heeft dinsdagochtend een ijzersterke medal race gevaren. De Nederlandse Finn-zeiler werd 2e achter een Hongaar. Daardoor mocht hij tot de laatste meters hopen op een medaille, maar zijn Spaanse concurrent lette nét op tijd op en pakte de bronzen droom van Heiner af.

Desondanks mag hij trots zijn. Het was de laatste keer dat de Finn-klasse op het olympisch programma staat. Met een 2e plek in de medal race en een 4e plek in het algemeen klassement sluit Heiner dat onderdeel prima af, helaas zonder medaille.

Lambriex/Van Vugt

Een paar minuten eerder finishte ook het 49er-duo Pim van Vugt/Bart Lambriex. Zij voeren in de middenmoot. In de medal race werd het Nederlandse duo 5e en in het algemeen klassement werd en plek gepakt en eindigden Van Vugt en Lambriex op plek 6.

Nog 1 Nederlands duo actief

Daarmee zit het zeilprogramma in Tokio er bijna op. Er is nog 1 Nederlands team actief en dat is in de 470-klasse bij de vrouwen. Afrodite Zegers en Lobke Berkhout hebben op het nippertje de medal race gehaald, maar zullen niet in de buurt gaan komen van de medailles.