Nuis: ‘Ik ben super blij, dit winnen is mij zo fucking veel waard’ (video)

13 februari 2018

Kjeld Nuis pakte in een zinderende rit goud op de 1500 meter. De Nederlandse schaatser stond direct na het winnen dolblij de NOS te woord. "Ik ben superblij, deze is mij zo fucking veel waard."


Hij reed met 1:44.01 een supertijd en wist eigenlijk wel dat de gouden plak binnen was. "Fack, dat wachten was alsnog echt heel pittig. Heel diep van binnen wist ik wel dat mijn tijd niet te evenaren was."

'Heerlijk gereden'
Nuis werd in zijn rit nog verrast door zijn Japanse tegenstander. "Ik had helemaal niet verwacht dat hij in de eerste bocht nog onderdoor kwam. Ik moest toen echt even aanpoten van mezelf en dat deed ik. De laatste bocht was wel zwaar, maar ik heb echt lekker gereden."

Kutvragen van de NOS
De druk lag volledig bij Nuis, die debuteerde op de Olympische Spelen. "Al die maanden dat ik die kutvragen van jullie (van de NOS, red.) over me heen krijg en de druk vol op mijn schouders lag, dacht ik bij mezelf: dit ga je gewoon doen. En dat moest ik ook maar even doen. Die kans kreeg ik en die heb ik met beide handen aangegrepen."