suzanne-schulting-reactie-1500-meter-wk-shortrrack
Een deceptie voor Suzanne Schulting op de WK shorttrack. © ANP

Suzanne Schulting boos na uitschakeling op 1500 meter: 'Dat is écht dom'

14:39, 16-03-2024 / Laatste Update: 14:44, 16-03-2024

Suzanne Schulting kende een vreselijk begin van de zaterdag op de WK shorttrack. De titelverdedigster viel op de 1500 meter en kon dus niet opnieuw op voor goud op deze afstand. Schulting legde vooral de schuld bij zichzelf.

"De teleurstelling en boosheid zullen later wel komen", begon Schulting haar verhaal bij de NOS. Ze rijdt natuurlijk ook nog de 500 meter in Ahoy. Waar ging het mis? "Ik zat echt te ver naar achteren gedrukt. Dan wil ik met vier à vijf rondes te gaan inhalen als de snelheid het hoogst is. Dat is gewoon écht dom. Ik had langer moeten blijven zitten", analyseerde Schulting.

Schulting vond dat er kansen lagen later in de race, ook omdat Suk Hee Shim (tweede) en Arianna Santana (derde) stilvielen. "Maar het was gewoon geen goede rit van mezelf."

Wedstrijdritme

Schulting miste een groot deel van het seizoen wegens een ingelaste pauze en later een rugblessure. Ze dacht niet dat het ontbreken van wedstrijdritme uitmaakte. "Sowieso anders dan World Cup, alle toppers zijn hier. Fontana er weer bij, goede rijder. Heb pech dat ik onderuit was gereden, had anders grote kans gehad om naar de finale door te gaan. Maar vallen hoort erbij."

Voor de B-finale paste zet. "Daar win ik niets, ook al rijd ik voor mijn thuispubliek. Moet verder kijken dan dat. Heb nog genoeg om voor te rijden."