Emotioneel afscheid van overleden Tioté in Ivoorkust: 'We verliezen een zoon'
i

AFP

Emotioneel afscheid van overleden Tioté in Ivoorkust: 'We verliezen een zoon'

Martijn Baars • 12:35, 19-06-2017 / Laatste Update: 02:43, 05-01-2024

Ivoorkust heeft afscheid genomen van Cheick Tioté. In het bijzijn van honderden mensen, onder wie hoogwaardigheidsbekleders en bekende voetballers als Wilfried Bony en Salomon Kalou, werd zondag in Abidjan een afscheidsdienst gehouden voor de overleden middenvelder.

 Tioté zakte begin deze maand tijdens een training met zijn Chinese club Beijing Enterprises in elkaar en overleed even later in het ziekenhuis, vermoedelijk door een hartstilstand.

FC Twente

Afgelopen week werd in de Chinese hoofdstad Peking al een herdenkingsdienst gehouden voor Tioté, die in 2010 met FC Twente de landstitel veroverde. De sterke middenvelder, die eerder ook voor Roda JC speelde, verhuisde daarna naar Newcastle United. Begin dit jaar koos hij voor een avontuur in China.

'We verliezen een waardige zoon'

''Ons land verliest een waardige zoon, die ons gediend heeft met erg veel moed'', zei de Ivoriaanse sportminister François Amichia. ''Jij had de wil om te winnen, jij was een speler die alles op het veld gaf.''

Merci, Tioté

De 52-voudig international won 2 jaar geleden met Ivoorkust de Afrika Cup. ''We verliezen een dierbare, een echte krijger'', zei doelman Boubacar Barry Copa namens de internationals. ''Merci, Tioté.''