Toto Wolff geamuseerd door Red Bull-drama: 'Helmut Marko welkom bij Mercedes, toch nieuwe mascotte nodig'
Krijgt Toto Wolff een nieuwe adviseur na de rel rondom Christian Horner? © Getty Images

Toto Wolff geamuseerd door Red Bull-drama: 'Helmut Marko welkom bij Mercedes, toch nieuwe mascotte nodig'

11:02, 09-03-2024 / Laatste Update: 11:51, 09-03-2024

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft nog wel een plekje voor Helmut Marko. De Red Bull-adviseur begeeft zich op glad ijs nu zijn team uit elkaar dreigt te vallen. Max Verstappen heeft al toegezegd dat hij Marko trouw blijft. Is er voor Verstappen ook een plekje bij Mercedes?

Helmut Marko liet in de paddock van de GP van Saoedi-Arabië weten dat hij naar alle waarschijnlijkheid geschorst gaat worden. Het is de zoveelste ontwikkeling in de soap die is ontstaan binnen Red Bull na het schandaal rondom teambaas Christian Horner. "Het is zo'n complexe kwestie", zei hij over de verdeeldheid binnen het team van Max Verstappen.

Toto Wolff wil best de lachende derde zijn als Marko daadwerkelijk op straat komt te staan. Bij de Oostenrijkse uitzender ORG reageerde hij op de vraag of de adviseur welkom is binnen zijn team. "We hebben toch nog een mascotte nodig", lachte de Mercedes-topman. "Waarom zouden we hem niet nemen? Hij heeft misschien geen rood petje, maar hij is wel oud genoeg." Wolff verwijst hiermee naar de in 2019 overleden Niki Lauda. Lauda is een drievoudig wereldkampioen en was lange tijd adviseur bij Mercedes. De Oostenrijkse coureur speelde een belangrijke rol bij het tekenen van Lewis Hamilton.

Helmut Marko sprak met sportieve baas Red Bull: 'Het was goed om de lucht te klaren'

9 maart 2024, 17:14

Het rommelt achter de schermen bij Red Bull. Ook rond de persoon van Helmut Marko. Zo gaan er geruchten dat de adviseur geschorst zou worden door het team. Zaterdag verscheen Oliver Mintzlaff, de sportbaas van Red Bull, in Saoedi-Arabië voor een gesprek met Marko. Het tweetal wilde niet al te veel kwijt over de inhoud van het praatje.

Max Verstappen naar Mercedes

Wolff kijkt ook met een serieuze blik naar de dreigende schorsing van de Helmut Marko. "Als ze hem kwijtraken, is dat een groot verlies voor Red Bull en het team", vervolgde hij streng. Red Bull-kampioen Max Verstappen heeft inmiddels toegezegd dat hij trouw blijft aan Marko, die ooit een sleutelrol speelde bij zijn debuut in de Formule 1. Bestaat er een kans dat beide straks naar Mercedes vertrekken? Het zou zomaar kunnen. Verstappen heeft naar verluidt een clausule in zijn contract waarmee hij vroegtijdig op kan stappen als Marko vertrekt.

Dat zou voor Mercedes goed uitkomen. Het team zit zonder coureur voor 2025 nu Lewis Hamilton heeft aangekondigd dat hij naar Ferrari gaat. Max Verstappen is natuurlijk de ideale vervanger.