TV-gids: op deze zender zie je de openingsdag van het WK allround
Joy Beune © Getty Images

TV-gids: op deze zender zie je de openingsdag van het WK allround

06:38, 09-03-2024 / Laatste Update: 06:42, 09-03-2024

De snelste schaatsers van de wereld reizen af naar Duitsland voor het WK allround. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de Nederlandse top en een hoop buitenlandse uitdagers. Bekijk hier waar je het WK allround kan zien én het programma in Inzell.

Voor de schaatsers staan er zes wedstrijden op het programma. Op zaterdag slaan de 500 meter en de 3 kilometer (vrouwen) of 5 kilometer (mannen) de klok. Op zondag gaat de strijd verder met 1500 meter en de langste afstand (5 kilometer bij de vrouwen en 10 kilometer bij de mannen). 

Op welke zender kijk je naar het WK allround in Inzell?

Het WK allround is vrijdag te zien op NPO 1. De uitzending begint een kwartier voor de eerste rit.

Programma WK allround in Inzell

Zaterdag 9 maart, vanaf 12.45 uur:

  • 500 meter vrouwen

  • 500 meter mannen

  • 3000 meter vrouwen

  • 5000 meter mannen

Zondag 10 maart, vanaf 13.15 uur:

  • 1500 meter vrouwen

  • 1500 meter mannen

  • 5000 meter vrouwen

  • 10.000 meter mannen

Deelnemers Nederland: mannen

In totaal doen er zes Nederlanders mee aan de WK allround, drie bij de mannen en drie bij de vrouwen. Op basis van het NK Afstanden waren er al tickets voor Marijke Groenewoud en Patrick Roest. Na het WK Afstanden in Calgary kreeg ook Joy Beune een aanwijsplek. De laatste tickets werden vergeven tijdens het NK in Heerenveen.

Namens de mannen staan straks Patrick Roest, Chris Huizinga en Kars Jansman aan de start. De Amerikaanse Jordan Stolz, toptalent in de schaatswereld, leek de absolute topfavoriet voor de WK sprint, nadat hij bij de WK afstanden oppermachtig was op de 500 én 1000 meter. De Amerikaan gaat echter de WK allround rijden, omdat hij vindt dat daar meer eer te behalen is. Een flinke kluif voor de mannen.

Deelnemers Nederland: vrouwen

Bij de vrouwen kunnen we juichen voor Joy Beune, Marijke Groenewoud en Antoinette Rijpma-de Jong. Irene Schouten behaalde op dit toernooi haar eerste mondiale allroundtitel. Zij reist dit jaar niet mee naar Inzell omdat ze afscheid heeft genomen van het langebaanschaatsen.