Grap van collega-renner over duikeling valt verkeerd bij Visma: 'Een andere smaak'
Attila Valter. © Getty Images

Grap van collega-renner over duikeling valt verkeerd bij Visma: 'Een andere smaak'

07:48, 09-05-2024 / Laatste Update: 11:27, 09-05-2024

Attila Valter van Visma | Lease a Bike kwam woensdag tijdens de achtste etappe van de Giro d'Italia ten val. Collega-renner Thomas de Gendt plaatste daar op X een grap over, maar dat kon de Hongaarse renner niet waarderen.

Valter ging tijdens de vijfde etappe naar Lucca op ruim 25 kilometer van de streep onderuit en finishte uiteindelijk op meer dan tien minuten van het peloton. De Gendt, die in 2012 verrassend derde werd in de Giro, vond dat het uitgelezen moment om een grap met de naam van de Hongaar te maken. "Wie valter", schreef hij op X.

'Valter hier iets te lachen?'

Valter zag het bericht van De Gendt, die voor Lotto Dstny rijdt, ook voorbijkomen en antwoordde met een vragende emoji. De Belg reageerde vervolgens dat het een grap met de naam van Valter was en dat de Nederlandse teamgenoten het hem wel zouden uitleggen.

De Hongaar kreeg uitleg, maar kon het desondanks nog altijd niet waarderen. "Ze hebben het uitgelegd en ik vind het niet leuk", schreef hij als reactie op De Gendt. De Belgische renner vond dat niet erg: "Een andere smaak, geen probleem." Ondertussen grepen volgers van de twee wielrenners hun kans: "Valter hier iets te lachen?"

Vallend Visma

De val van Valter, die in de tweede etappe ook al onderuit was gegaan, kon er voor zijn ploeg nog wel bij. Visma zag Robert Gesink al na de eerste dag uitvallen door een valpartij. Ook Olav Kooij en Cristophe Laporte smakten al eens hard tegen het asfalt.

Toch is er wel een lichtpuntje bij de ploeg. De Belg Cian Uijtdebroeks staat op de vierde plaats in het algemeen klassement. De 21-jarige renner draagt ook nog eens de witte trui als leider in het jongerenklassement.