Oranje Leeuwinnen ondanks afwezigen klaar voor EK-kwalificaties: 'Groep is goed genoeg om te kunnen winnen'
Training Oranje Leeuwinnen © Getty Images

Oranje Leeuwinnen ondanks afwezigen klaar voor EK-kwalificaties: 'Groep is goed genoeg om te kunnen winnen'

20:45, 04-04-2024 / Laatste Update: 13:17, 05-04-2024

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag hun eerste wedstrijd in de EK-kwalificaties tegen Italië. Bondscoach Andries Jonker moet helaas wel een aantal topspeelsters missen wegens blessures. Toch blijft hij positief.

"De groep is goed genoeg om hier te winnen", aldus Jonker, die niet kan rekenen op Jill Roord, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en keepster Daphne van Domselaar. "We kunnen wel moeilijk doen en zeggen: 'Die, die en die zijn er niet dus het kan niet', maar we moeten kijken hoe we het wel voor elkaar krijgen. Het is moeilijk, maar het kan."

Martens en Groenen werken bij hun club in Parijs aan hun herstel. De speelsters van Paris Saint-Germain zouden er dinsdag mogelijk wel weer bij kunnen zijn, als Oranje tegen Noorwegen speelt. "Vrijdag of zaterdag hakken we de knoop door of ze bij ons aansluiten richting Noorwegen", aldus de bonscoach.

Voor Lineth Beerensteyn, die voor Juventus speelt is het duel met de Italianen extra speciaal. "Ze hebben een goede mentaliteit en gebruiken slimmigheidjes. Maar dat niet alleen. Ze zijn comfortabel aan de bal, vooral op het middenveld." Ook Jonker prijst het Italiaanse voetbal. "Ze hebben hier vijf goede clubteams. Daar kunnen landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje niet aan tippen. Maar met alle respect voor de Italianen, wij kunnen morgen zeker winnen."

Berensteyn is het daarmee eens. "We hebben genoeg kwaliteit in de groep", zegt ze. Zelf wil ze ook een belangrijke rol spelen in het duel. "Mijn rol verandert niet, ik wil altijd heel belangrijk zijn en mijn verantwoordelijkheid pakken. Dat verandert niet omdat er nu een aantal niet bij is. Ik vind ook niet dat we verwachtingen moeten temperen."