6-voudig kampioen Márquez na 9 maanden terug in MotoGP: ‘Moeilijk te beschrijven’

16 april 2021

AP

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez (28) heeft op de training van de Grote Prijs van Portugal in Portimao zijn rentree in de MotoGP gemaakt. De 6-voudig wereldkampioen stond wegens een gecompliceerde armbreuk ongeveer negen maanden langs de kant.


Hij werd enkele keren geopereerd.

Gaat mis bij openen raam
In de training realiseerde Márquez de 6e tijd. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe ik me voel”, liet hij vervolgens via sociale media weten. "Maar ik denk dat heel gelukkig de beste omschrijving is.” De Spanjaard heeft 82 zeges in een grand prix achter zijn naam staan. Hij werd in 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019 wereldkampioen in de MotoGP.

Márquez brak zijn rechter bovenarm bij een crash in de 1e race van het vorige jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een 2e ingreep was daardoor noodzakelijk. Hij zat vervolgens het hele seizoen aan de kant en moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir hem onttroonde als wereldkampioen. Márquez miste ook de eerste 2 races van dit seizoen in Qatar.