Herlings wil liever een dagje met Verstappen ruilen dan met Van der Poel: ‘Word ik minder moe’

7 februari 2021

ANP
Jeffrey Herlings Verstappen

Motorcrosser Jeffrey Herlings is groot F1-fan en verving Max Verstappen onlangs in een virtuele race. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Herlings aan best een dagje te willen ruilen met Max.


Aan de motorcrosser werd gevraagd met wie hij liever een jaar zou willen ruilen: Max Verstappen of Mathieu van der Poel. "Verstappen, 100 procent", aldus Herlings. "Dan word ik minder moe, haha. Ik onderschat Formule 1 niet, maar als ik realistisch ben, dan moet Mathieu van der Poel serieus harder trainen dan Max Verstappen. (...) Formule 1 is zo exclusief, de crème de la crème van de autosport. Er zijn 20 zitjes in de wereld. Als ik Mathieu van der Poel wil nadoen, kan ik gewoon de fiets pakken en het bos in, of de weg op."

Net echt
Herlings beleefde veel plezier aan de virtuele F1-race. "Het klinkt raar, maar het is alsof je echt in de Formule 1 aan het racen bent. In de training ging ik van positie 16 naar 6. Ik vloog lomp de startbocht in, daar heb ik veel plekken goed kunnen maken. In de race spinde ik in de 1e bocht en belandde in de grindbak. Ik kreeg ook een straf, waardoor ik nog eens 15 seconden verloor. Het gaat om tienden van seconden, in de motorcross ligt het wat verder uit elkaar. Ik finishte als 16e. Leuk om een keer te doen. Een Formule 1-carrière zit er toch niet meer in."

Red Bull-bolide
Misschien dat Herlings aan zijn teamsponsor Red Bull gaat vragen om een keertje in een echte F1-bolide te rijden. "Daar komt wel veel bij kijken. Je moet eerst naar Engeland om in een echte simulator te rijden, je krijgt een stoeltje aangemeten, er moet een circuit afgehuurd worden. En als ik in een virtuele race bots, gebeurt er feitelijk niets. Dan zit ik veilig in mijn sim. Als ik op het circuit met 300 kilometer per uur tegen een muur klap, heb ik meer problemen."