Dit zijn de 7 grootste teleurstellingen uit de 1e speelronde van het WK 2022

24 november 2022

Pro Shots
duitsland-japan-teleurstellingen-wk

De 1e speelronde van het WK in Qatar zit erop! Alle 32 deelnemende landen hebben er na donderdag 1 groepswedstrijd opzitten. Daarin zaten de nodige lekkere potjes en een aantal behoorlijke verrassingen, maar ook een aantal doodsaaie wedstrijden en ronduit slecht voetbal. Dit zijn de 7 grootste teleurstellingen tot nu toe dit WK!


Costa Rica
Costa Rica zou het bij voorbaat al lastig krijgen in een groep met Duitsland, Japan en Spanje. Maar wat de ploeg tegen Spanje liet zien, was echt behoorlijk bedroevend. Spanje overklaste het land op alle fronten en na afloop van het duel stond er een 7-0 uitslag op het scorebord. En dat doet pijn, al deed het spel van de Costa Ricanen ons ook pijn aan de ogen.

Duitsland
In dezelfde poule speelden ook Duitsland en Japan tegen elkaar. Maar Duitsland leek reddeloos tegen de Japanners en verloren met 2-1. Onze oosterburen lukte het maar niet om een vuist te maken om Japan de genadeslag uit te delen. Er was wel veel balbezit, maar de ploeg van Hansi Flick deed daar alleen niet zoveel mee. Kan het zich de volgende wedstrijd nog oprichten?

Argentinië
Mixed feelings bij Argentinië in dit lijstje. De Argentijnen speelden tegen Saoedi-Arabië best een goede 1e helft, waarin onder meer 3 goals werden afgekeurd. Maar de 2-1-achterstand in de 1e helft kwam de ploeg van Lionel Messi niet meer te boven. Het leek wat machteloos en moegestreden en dus moeten Messi en co flink aan de bak in de 2e speelronde!

Uruguay - Zuid-Korea
Medelijden met de commentator die deze wedstrijd moest verslaan! De ontmoeting tussen Uruguay en Zuid-Korea was tot dusver de saaiste ooit in de 1e speelronde van dit WK. Beide ploegen leken vooral bang om te verliezen, maar daardoor kwamen zij aan echt goed aanvallen niet toe. Sterker nog: er werd geen enkel schot gelost in deze wedstrijd. Gaap!

Lees ook: Dit zijn de 7 grootste uitblinkers uit de 1e speelronde op het WK 2022

4 keer een 0-0 uitslag
Uruguay - Zuid-Korea was dus een saaie 0-0, maar die uitslag zagen we nog 3 keer en dat is opvallend veel. Zowel Denemarken - Tunesië, Marokko - Kroatië en Mexico - Polen eindigde in een teleurstellende briluitslag. En daar zit niemand op te wachten!

Qatar
Het is dat Qatar mee mag doen op het WK als organiserend land, maar daar is alles mee gezegd. Tegen Ecuador verloor het land met 2-0 en het maakte geen enkel moment de indruk dat het van Ecuador zou kunnen winnen. En dat terwijl het land er de afgelopen jaren alles aan heeft gedaan om het land voor te bereiden op dit WK.

België
België won weliswaar de 1e groepswedstrijd met 1-0 van Canada, maar veel lijn in het spel viel er niet te ontdekken bij onze zuiderburen. En dat terwijl het land zelf voor 'de laatste kans' van hun 'gouden generatie' wil gaan om het WK te winnen. Op deze manier gaat dat niet lukken!