Fabio Jakobsen met beetje stress van start in 3e etappe Tour: ‘Ga het weer proberen’

3 juli 2022

Getty Images
Fabio Jakobsen

Waar ploeggenoot Yves Lampaert na zijn zege in de openingsrit van de Tour de France nog uren wakker lag, had Fabio Jakobsen zijn sprintzege van zaterdag zijn nachtrust niet laten beïnvloeden. "Het was wellicht voor iedereen een enorme verrassing, maar ik had stiekem wel gehoopt dat ik zou winnen. Ik kon het wellicht daarom wat beter plaatsen", vertelde de Nederlandse sprinter van Quick-Step Alpha Vinyl zondag voor de start van de 3e etappe in het Deense Vejle.


Jakobsen was gehuld in de groene trui. "Ik mag hem lenen van Wout", doelde hij op de Belg Wout van Aert, die leidt in het algemeen klassement én het puntenklassement, maar slechts 1 trui kan dragen. "Het is natuurlijk heel gaaf dat ik hier in die trui mag rijden. Daar trainen we hard voor."

Beetje stress
Een mogelijk meer relaxed gevoel gaf de ritwinst van zaterdag hem niet. "Nee, ik denk niet dat er veel verschil zit in hoe ik aan de start van de tweede rit stond en vandaag. Het is weer een sprintetappe. Dan wil ik meedoen om de winst. Te veel stress is niet goed, maar een beetje is nodig om de focus te houden. Ik zit weer op de juiste balans."

'We gaan voor de ritzege'
Jakobsen zei zich slechts zijdelings te zullen bezighouden met de tussensprints waar dagelijks punten te verdienen zijn. "Ik ga wel mee opschuiven bij zo'n sprint, maar meer om niet te veel punten te verliezen. De groene trui is geen doel, maar het zou zonde zijn mocht je wel in de buurt kunnen komen en het op een paar punten aankomt. Maar vandaag ga ik toch vooral weer proberen om voor de ritzege te sprinten."

Gesloten bubbel
Zijn ploeggenoten had hij 's avonds bedankt met een ferme knuffel, de staf kreeg - vanwege het risico op coronabesmettingen - mooie woorden tijdens het diner. "Met de renners zitten we in een gesloten bubbel, maar de staf draagt maskers en houdt afstand. Het is niet ideaal, maar we moeten het ermee doen."

Geen felicitaties van Cav
Felicitaties van Mark Cavendish, zijn Britse ploeggenoot die thuis moest blijven ten faveure van Jakobsen, kreeg hij nog niet. "Nee, ik heb nog niks van hem gehoord."