‘Mythische Angliru opnieuw opgenomen in Vuelta a España 2023’

4 december 2022

Getty Images

Ondanks dat organisator Unipublic bekend heeft gemaakt dat de parcourspresentatie van de Vuelta a España 2023 op dinsdag 10 januari zal plaatsvinden, is er zoals gewoonlijk al informatie gelekt. Zo zou volgens Spaziociclismo de 20e etappe finishen op de mythische Alto de El Angliru!


De Angliru is een monster van een berg met percentages tot boven de 20(!) procent. In 1999 deed de Vuelta voor de 1e keer de Asturische klim aan. Sindsdien is het een graag geziene 'gast'. Sinds die 1e keer, werd de berg maar liefst 7 keer in het parcoursboekje opgenomen. In 2020 werd de klim voor de laatste keer door de wielrenners bedwongen. Grote namen als Gilberto Simoni, Roberto Heras en Alberto Contador wisten op de beroemde berg al eens het verschil te maken.

Andorra en Col du Tourmalet
Naast de Angliru is ook naar buiten gekomen dat de rittenkoers op zaterdag 26 augustus 2023 met een ploegentijdrit van start gaat. De stad waar dit zal gebeuren is Barcelona. Verder circuleren er geruchten over mogelijke aankomsten in Andorra én op de Col du Tourmalet.