Tom Dumoulin las dat hij selectie WK tijdrijden cadeau kreeg: ‘Zak lekker in de stront’

23 juni 2022

Tom Dumoulin is boos. Niet alleen omdat hij woensdag 2e werd bij het NK tijdrijden, nee ook omdat iedereen volgens hem maar denkt dat hij de selectie voor het WK tijdrijden cadeau krijgt. "Ik ben echt helemaal klaar met deze discussie, daar word ik zelfs kwaad van."


Bij onze collega's van het AD loopt Dumoulin helemaal leeg. "Ik heb gelezen dat ik mijn selectie voor het WK cadeau krijg. Ik weet niet of jullie mijn uitslagen van de afgelopen WK's en de grote internationale tijdritten hebben gezien? Volgens mij is er maar één iemand in Nederland die aanspraak maakt op die WK-plek en dat ben ik."

'Dit is gewoon triest'
"Hoezo twijfelen mensen daar over? Ik haal de ene na de andere medaille op het WK en dan zijn er mensen die daarover een discussie durven aan te zwengelen. Op de Spelen (zilver) heb ik al bewezen dat het een non-discussie is. Het is gewoon triest. Ze zoeken het maar uit. Dat is een zere plek ja. Ik ben heel blij met het vertrouwend dat ik van Koos krijg, maar ik moet er ook voor rijden. Alle mensen die vinden dat ik die plek cadeau krijg, kunnen lekker in de stront zakken.."