Ex-profwielrenner Pieter Weening krijgt een taakstraf voor bedreiging en mishandeling

9 december 2022

Getty Images
pieter-weening-taakstraf-ex-wielrenner-mishandeling-bedreiging

Pieter Weening, vroeger profwielrenner, krijgt een taakstraf van 80 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. Dit krijgt hij voor het bedreigen van zijn vriendin en het bedreigen en mishandelen van haar broer. De 41-jarige ex-profwielrenner uit Kootstertille kreeg ruzie met hen op de avond van 1e kerstdag.


Weening zat met zijn schoonfamilie aan het kerstdiner toen er ruzie ontstond over de opvoeding van de kinderen. De broer van zijn toenmalige vriendin gaf hem vervolgens een harde klap in het gezicht waarna een knokpartij ontstond. Een gebroken kaak was het resultaat voor Weening. In deze vechtpartij pakte hij ook nog een drankfles ter zelfverdediging.

Reactie rechter
De rechter kon zich nog vinden in de zelfverdediging. "Hij werd in zijn eigen huis aangevallen en had niet de mogelijkheid om zich te onttrekken aan de situatie”, zei de politierechter. Waar die niet meer in mee ging was alles wat daarna volgde. Met de drankfles bedreigde hij vervolgens ook zijn eigen vriendin terwijl zij niet bij het gevecht betrokken was. Rond 1.00 uur was zij het die 112 belde.

Het volgende gevecht
In afwachting van de politie bleef het niet stil. De 2 zochten weer de confrontatie op en er ontstond weer een gevecht. Toen de politie aankwam, vroeg Weening aan hen een pistool 'dan schiet ik iedereen dood hier' zou hij hebben gezegd. Het was hiermee nog niet afgedaan. Na het bezoek aan het ziekenhuis was zijn schoonfamilie nog steeds in zijn huis aanwezig, toen besloot hij zijn zwager met een mes te bedreigen.

Er werd eerst een hogere eis gesteld, maar omdat hij zelf ook letsel heeft aangedaan gekregen, blijft het bij deze straf.