'Eén fout verpest alles': chagrijnige Lando Norris baalt van tweede plek in Spanje door 'eigen schuld'
Lando Norris baalt van zijn tweede plek in Spanje. ©Getty Images

'Eén fout verpest alles': chagrijnige Lando Norris baalt van tweede plek in Spanje door 'eigen schuld'

16:57, 23-06-2024 / Laatste Update: 17:16, 23-06-2024

Lando Norris was hongerig en op jacht naar de zege in Spanje, maar de Formule 1-coureur van McLaren moest in Max Verstappen weer zijn meerdere erkennen. Norris had flink de pest in zichzelf.

"Of ik had kunnen winnen? Ik had móéten winnen", sprak een balende Norris meteen na afloop tijdens het flashinterview. "Door mijn slechte start win ik hier niet." Daar baalde de Engelsman vreselijk van. In al zijn antwoorden klonk door dat hij zichzelf flink de schuld gaf van het missen van een race-overwinning.

'Eén fout heeft alles verpest'

Norris reed na de laatste pitstops in vijftien rondes naar de staart van leider Verstappen, maar kwam niet meer binnen inhaalafstand van de Nederlander. Volgens Norris is dat allemaal terug te wijzen op zijn slechte start. "Ik had een geweldige auto en ik denk dat we de snelste waren vandaag. Maar ik heb het verloren in het begin, dus dat is wel heel teleurstellend. Eén fout heeft alles verpest."

'De auto was fantastisch'

Hij kon niet anders dan zijn team bedanken en de hand in eigen boezem steken. "Bedankt naar het team, want de auto was fantastisch. Ik weet niet wat ik precies verkeerd deed bij de start, dat moet ik nog terugzien." Norris pakte wel de tweede plek in de WK-stand. Hij boekte 18 racepunten én één punt voor de snelste raceronde in Spanje. Maar hij zag Verstappen dus wel weer uitlopen met zijn 25 punten.

'Fair play naar Verstappen en Red Bull'

"Fair play naar Max Verstappen en Red Bull. Zij hebben de klus weer geklaard. Ik moet voor de komende races zelf wat dingetjes gaan verbeteren en dan hoop ik er weer klaar voor te zijn de komende races." Het Formule 1-circus gaat de komende twee weekenden verder op de circuits in Oostenrijk (Red Bull Ring) en Engeland (Silverstone). "Twee van mijn favoriete circuits qua prestaties, ik heb er zin in."