Geen plakken voor TeamNL op dag 2 van Paralympische Spelen

REUTERS

Marcel Roes • 11:18, 06-03-2022 / Laatste Update: 08:52, 12-12-2023

Nederland heeft ook op de 2e dag van de Paralympische Spelen in China geen medailles kunnen pakken. De 5 alpineskiërs uit TeamNL kwamen in actie op de super-G, maar ze eindigden allemaal naast het podium. Het lukte ze een dag eerder ook niet om een medaille te pakken op de afdaling in Yanqing.

Barbara van Bergen kwam het dichtste in de buurt van een plak. De 43-jarige zitskiester eindigde als 4e, wel ruim 4 seconden achter het brons. De eerste 3 zaten binnen 0,58 seconde van elkaar. Van Bergen deed als rolstoelbasketbalster al 3 keer mee aan de Paralympische Zomerspelen.

Uitslagen

Bij de mannen moest Jeroen Kampschreur, die bij de WK van 2019 5 keer goud pakte, genoegen nemen met de 5e plaats. De 22-jarige zitskiër gaf 2,56 seconden toe op de Noorse winnaar Jesper Pedersen. Niels de Langen eindigde als 6e, Floris Meijer werd 7e. Bij het staand skiën eindigde Jeffrey Stuut op de 11e plaats.